1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. The forum has been upgraded to a more recent and user-friendly software, called "XenForo".
    It will take some time to get everything set up and running smoothly, so please report any bug you may find to the forum staff.
    Thank you for your patience.

Igloo Autobuyer v4.6

Discussion in 'Neopets Program Discussion' started by expon, Jun 21, 2008.

  1. expon

    expon Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    1,393
    Likes Received:
    56
    Location:
    UK
    Link: http://neofriends.net/downloads.php?d=4

    Igloo Autobuyer v4.6

    Description
    This is a speedy Igloo Autobuyer - it buys profitable items from the Igloo Garage when it restocks.

    Main Features
    • neofriends.net Authorization
    • Load Lists, and prioritize them in program
    • Set refresh rate (option for between x and y)
    • Times speed of buys in milliseconds
    • Session Log
    • Colour coded grid
    • Buying process is paused for 2 minutes after the igloo has restocked.

    A screenshot is shown below.

    [image=http://i28.tinypic.com/2chnzpd.jpg]Igloo Autobuyer[/image]
     
    lazypando likes this.
  2. Heya_old

    Heya_old Level IV

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    928
    Likes Received:
    46
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    i don't know if TNT changed the igloo or what, but my igloo ABers not working right. When it goes to buy an item, it misses, and then tries for that item again, and misses, then again, and misses. The item is always there, but it can't ever get it. It ends up trying atleast 6 or 7 times on the same items, and fails to have gotten it once, and its been happening to me on everything. only once did it ever get anything after trying 6 times.
     
  3. chelsea1

    chelsea1 Level IV

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    2,538
    Likes Received:
    31
    Location:
    London
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    try opening the program up and starting again

    if that fails try redownloading as my version worked yesterday
     
  4. Zer0

    Zer0 Level IV

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    180
    Location:
    Home sweet home
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    Has this happened only once, or multiple times? I've also RSed at the Igloo yesterday, and it was working fine. Though for some reason, the Igloo was restocking very slowly recently. =/
     
  5. Heya_old

    Heya_old Level IV

    Joined:
    Mar 31, 2008
    Messages:
    928
    Likes Received:
    46
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    deleted and downloaded again, and it didn't get one item in 8 hours, lol. it missed like... 16, got 0, lol. some, it tried multiple times in a row, but still missed... i hope zeros works well still :p
     
  6. palepink

    palepink Level IV

    Joined:
    May 8, 2007
    Messages:
    883
    Likes Received:
    1
    Location:
    Bangkok, Thailand
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    IDK but that sorta sounds like when I have already bought an item in that RS, so I can't buy any more items, because we're only allowed one per RS now. Or else, are you sure you had enough NP on hand? Maybe you don't have enough so you keep failing to buy.
     
  7. gawjus1234

    gawjus1234 Level III

    Joined:
    May 22, 2007
    Messages:
    518
    Likes Received:
    3
    Location:
    Las Vegas
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    might be a dumb question but is there a way to add a proxy to this? i am running a program on my home ip and i want to use a proxy for this. is there a way?
     
  8. Zer0

    Zer0 Level IV

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    180
    Location:
    Home sweet home
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    Not built into the ABer. There are ways to make your entire computer use a proxy (don't ask me how to do it on Windows, I don't know)
     
  9. MickaelH

    MickaelH Level I

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    140
    Likes Received:
    2
    Location:
    Quebec city !
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    Did you load your list ?
     
  10. Zer0

    Zer0 Level IV

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    180
    Location:
    Home sweet home
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    That's not the problem. If you didn't load a list, then the ABer won't even TRY to buy the item. What heya is saying is that the ABer is constantly missing the item, meaning that there is a list loaded and there was a match.
     
  11. chelsea1

    chelsea1 Level IV

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    2,538
    Likes Received:
    31
    Location:
    London
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    mine missed the same item like 5 times in a row today, think i was just unlucky though (thinking about it, maybe not)

    also expon, it would be nice if you could update it with the bank change
     
  12. Zer0

    Zer0 Level IV

    Joined:
    Mar 2, 2008
    Messages:
    3,037
    Likes Received:
    180
    Location:
    Home sweet home
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    Since when did the IAB use the bank? I don't recall seeing a deposit/withdraw from bank feature.
     
  13. expon

    expon Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    1,393
    Likes Received:
    56
    Location:
    UK
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    it doesn't :D he probably means AU
     
  14. chelsea1

    chelsea1 Level IV

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    2,538
    Likes Received:
    31
    Location:
    London
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    i meant the pop-up login bit which tells you how many nps you have
     
  15. Icegoten

    Icegoten Level III

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    460
    Likes Received:
    8
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    You said "Buying process is paused for 2 minutes after the igloo has restocked."

    What exactly does that mean?
     
  16. Cacklenub

    Cacklenub Level IV

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    1,345
    Likes Received:
    58
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    It stops refreshing for 2 minutes when the igloo just stocked, since it will be a few minutes before it restocks again. Makes it look a lil more legit.
     
  17. Icegoten

    Icegoten Level III

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    460
    Likes Received:
    8
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    Well that just froze it to search for 120 seconds and when that is up the cycle starts again at 120 seconds.

    Also now I have a new problem. It buys 1 item and then it doesn't seem to find anything in the igloo again unless I exit it out and run the program again. I don't want to have to restart the igloo AB everytime I buy something because I want to run it over night. Is there a way to fix that? I have windows Vista if that helps.
     
  18. Cacklenub

    Cacklenub Level IV

    Joined:
    May 10, 2008
    Messages:
    1,345
    Likes Received:
    58
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    The igloo ab only buys one item per restock, unless you set there to be no pause in between buying I think. So you will have to wait a few minutes for the next stock, then it will hopefully buy an item, although it may miss too. When it freezes up and keeps doing 120 seconds, just exit out, re-auth, and try again.
     
  19. chelsea1

    chelsea1 Level IV

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    2,538
    Likes Received:
    31
    Location:
    London
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    once you have bought an item from the igloo you have to wait two minutes before you buy another one

    also, there is an option in the igloo aber to "take a break" (like a human might) after the igloo has restocked but there was nothing there that you wanted
     
  20. Phee

    Phee Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    6,206
    Likes Received:
    101
    Re: Igloo Autobuyer v4.5

    The two minute between items thing is set by Neo, not the aber. Even if there were ten snorkle snouts in one restock and the aber kept refreshing, the igloo wouldn't let you buy more than one (And most restocks are cleared out by two minutes).
     

Share This Page